Kupoli tar utställningar dit du är!

Du kan besöka kupoli i virtuella utställningar oavsett tid och plats, ensamma eller tillsammans.

Det finns ingen guide för turnén, men de interaktiva faktablad berättar och undervisar i text- eller videoformat.

Har du redan en biljett?

Ange din biljettkod så kan du njuta av utställningen

Vad är en kupoli?

Kupoli tar museer dit du är! Du kan turnera utställningar oavsett tid och plats, ensamma eller tillsammans.

Det finns ingen guide för turnén, men de interaktiva faktablad berättar och undervisar i text- eller videoformat.

Hur fungerar det?


1.

Välj en utställning

Du kan visa utställningar i en lista eller söka efter dem efter leverantör eller ämnetaggar.

2.

Köp en biljett

Du kan betala med finsk nätbank, Visa eller Mastercard eller som mobilbetalning.

3.

Logga in på exhibition

Du får ett lösenord i ditt e-postmeddelande med vilket du kan logga in på utställningen. Ange den på inloggningssidan så kommer du att njuta av exhibition!

News

Maailman laajin yksityinen Aalto-kokoelma avautuu virtuaalinäyttelynä

Alvar Aalto -museon kevään 2021 suuri yleisösuosikki Muotoja moneksi – 30 vuotta intohimoista keräilyä -näyttely on avautunut virtuaalisena. Näyttely tarjoaa mahdollisuuden kurkistaa yksityisen keräilijän, Pertti Männistön, ainutlaatuiseen Aalto-kokoelmaan, johon kuuluu yli tuhat esinettä. Laajassa kokoelmassa on
huonekalujen, valaisinten ja lasiesineiden lisäksi Aino ja Alvar Aallon suunnittelemia sisustusdetaljeja. Kyseessä on Alvar Aalto -säätiön ensimmäinen, laajamittainen virtuaalinäyttely.

”Virtuaalisesti vierailtava näyttely tutustuttaa Aaltojen elämäntyöhön ja suomalaiseen kulttuuriperintöön.
Näyttely vie eteenpäin viestiä Aaltojen laadukkaan muotoilun ajattomuudesta. Samalla se tekee helposti saavutettavan ”museovierailun” mahdolliseksi erilaisille yleisöille ajan haasteellisessa matkustustilanteessa”, iloitsee Alvar Aalto -museon intendentti Mari Murtoniemi.

Maksullisessa virtuaalinäyttelyssä voi tutkia eri teemojen ympärille rakennettuja kokonaisuuksia tai yksittäisiä esineitä omatoimisesti. Virtuaaliversiossa alkuperäistä näyttelykokonaisuutta on täydennetty arkistomateriaaleilla, kuten valokuvilla ja kalustepiirustuksilla, jotka havainnollistavat Aino ja Alvar Aallon suunnittelemien kalusteiden suunnittelun ja käytön historiaa. Lyhyet videoklipit avaavat keräilijän kokemuksia kokoelmansa kartuttamisesta. Ne tutustuttavat mm. Paimion parantolaan ja Kansaneläkelaitokselle suunniteltujen kalusteiden monivaiheiseen ja loppukäyttäjän huomioivaan suunnitteluun. Esillä on muotoiluharvinaisuuksia, kuten Mehiläispesä- ja Käsikranaatti-valaisinten valaisinten eri variaatioita sekä Aaltojen suunnittelemia lasiesineitä.

Näyttelyyn kootut esineet kertovat Aaltojen varhaisesta teollisesta muotoilusta, ajalta ennen varsinaista sarjatuotantoa ja huonekaluvalmistuksen koneellistumista. Huonekalumallien eri variaatiot valaisevat esineiden kehityskaarta, jossa jokainen palanen täydentää kokonaiskuvaa Aino ja Alvar Aallon muotoilusta. Näyttelyssä voi vierailla mm. pula-ajan olohuoneessa ja 1960-luvun Artek-kodissa, joiden kalusteita ja valaisimia leimaa ajan henki. Suomalaisen yhteiskunnan vaurastuminen sotien jälkeisinä vuosikymmeninä toi uudenlaisia sävyjä myös Aalto-kalusteiden materiaaleihin ja verhoilukankaisiin.

Pertti Männistön Aalto -kokoelman esineitä on nähty lukuisissa näyttelyissä kotimaassa sekä ulkomailla. Alvar Aalto -museossa keväällä 2021 nähty näyttely oli ensimmäinen suomalaiselle suurelle yleisölle koottu näyttely. ”Alvar Aalto -museon ja keräilijä Pertti Männistön yhteistyön tuloksena syntynyt näyttely edistää yksityisen keräilijän ja julkisen museon yhteistä tavoitetta - tallentaa ja tehdä tunnetuksi Alvar ja Aino Aallon merkittävää muotoiluperintöä”, kiteyttää intendentti Murtoniemi.

Näyttely tarjoaa myös mahdollisuuden vierailla nyt peruskorjauksen vuoksi suljettuna olevan Alvar Aalto -museon veistoksellisessa näyttelytilassa. Uudistettu Alvar Aalto -museo näyttelyineen avataan yleisölle kesällä 2023. Virtuaalilipun (6 €) voi ostaa suoraan näyttelyn verkkosivulta ja yhden lipun hinnalla
näyttelyssä voi vierailla kaksi kertaa. Virtuaalinäyttelyn englanninkielinen versio julkaistaan loppuvuoden aikana.

Vuoden 2023 loppuun saakka avoinna olevan suomenkielisen virtuaalinäyttelyn teknisestä toteutuksesta vastaa Kupoli.

Klikkaa sisään Muotoja moneksi – 30 vuotta intohimoista keräilyä -virtuaalinäyttelyyn!

Lisätietoja

Näyttelyn sisältö:
Intendentti Mari Murtoniemi
puh. 040 355 9162
mari.murtoniemi@alvaraalto.fi


Virtuaalivierailu:
Antti Nyman, Kupoli
puh. 040 594 4004
info@anttinyman.com


Mediatiedustelut:
Viestintäpäällikkö Mirkka Vidgrén
puh. 040 168 5142
mirkka.vidgren@alvaraalto.fi

Uusi taidenäyttely Kupoli -palvelussa.

Innovation Home - Muutos by Minna Pietarinen

Tämän näyttelyn ajankohtaisena teemana on Muutos, mitä taitelija Minna Pietarinen tulkitsee käyttäen luontoa peilinä ja voimavarana.

”Olen maalaamalla käsitellyt itse elämässäni suuria muutoksia, niitä missä ihmismieli kohtaa aina sen samaisen tunteiden kirjon sieltä epäuskosta, vihan, pelon, nöyryyden ja hyväksymisen kautta luottamukseen ja toivoon.

Olen kohdannut sen omien lasteni kuolemien kautta, täydellisestä uudelleen kasvamisesta luopuessa syntymäni kasvupohjasta uskonnollisesta yhteisöstä, 15 vuoden avioliiton hajoamisen myötä ja omien lasten huumetaisteluissa.

Elämä on syvästi opettanut miten elämä alkaa siitä, kun hyväksyn jatkuvan muutoksen, päästän irti väärästä kontrollista, luotan elämään ja sen viisauteen, miten se antaa minulle kaiken sen mikä minulle kuuluu ja antaa voimia päästää irti siitä mistä kuuluu päästää irti.

Hyväksymisen kautta sain hetken, hetket, ne missä tämä elämä voi tapahtua ja olla totta. Niin kauan kun takerruin, niin kauan pelkäsin menettäväni ja silloin kaikki hetket menetin.

Mikään ei ole niin varmaa kuin jatkuva muutos. Ja vain muutoksessa voi syntyä jotakin uutta”

Näyttelyn ovat mahdollistaneet Innovation Home, jossa Minna toimii päivätyössä Community Managerina sekä Arabia135 luovuudenkortteli.

Minna Pietarinen on taiteilija, jonka taide kumpuaa suurista elämänmuutoksista ja arvovalinnoista. Minnasta on tehty myös 2014 Ylen Tuhkimotarinoihin dokumentti. https://areena.yle.fi/1-2357608

Taustaltaan hän on taideterapiaohjaaja ja taide on ollut aina hänen keino saada puhumaton kuvaksi.

Lisätietoja taidenäyttelystä antaa Minna Pietarinen, 0407373753

Ny utställningsleverantör - Finlands datormuseum

Museon toiminnasta vastaa Suomen Tietojen­käsitte­lymuseo­yhdistys ry, joka mm. kerää ja tallentaa tietojen­käsittelyyn liittyviä laitteita.

Museon koneet ovat Suomen tietotekniikan historian alkuvuosilta aina 1990-luvulle. Kokoelma on tunnustettu ja merkittävä, sieltä löytyy useita koneita, joita ei ole missään muualla Suomessa!

Suomen tietokone­museo on ainoa laatuaan, jossa voit tutustua laajasti vanhaan tietotekniikkaan Suomessa. Teemme yhteistyötä Keski-Suomen museon ja Tekniikan museon kanssa. Museota pyöritetään vapaaehtois­työntekijöiden voimin, jos olet kiinnostunut vanhoista tietokoneista, tervetuloa tutustumaan ja mahdollisesti mukaan toimintaan. Jaamme mielellään tietojamme, eikä aina tarvitse olla läsnä museolla.

Några frågor?

Finns det något kvar att tänka på? Vill du köpa biljetter till en större grupp? Skulle du vara intresserad av att erbjuda din egen utställning?