Kupoli tar utställningar dit du är!

Du kan besöka kupoli i virtuella utställningar oavsett tid och plats, ensamma eller tillsammans.

Det finns ingen guide för turnén, men de interaktiva faktablad berättar och undervisar i text- eller videoformat.

Har du redan en biljett?

Ange din biljettkod så kan du njuta av utställningen

Vad är en kupoli?

Kupoli tar museer dit du är! Du kan turnera utställningar oavsett tid och plats, ensamma eller tillsammans.

Det finns ingen guide för turnén, men de interaktiva faktablad berättar och undervisar i text- eller videoformat.

Hur fungerar det?


1.

Välj en utställning

Du kan visa utställningar i en lista eller söka efter dem efter leverantör eller ämnetaggar.

2.

Köp en biljett

Du kan betala med finsk nätbank, Visa eller Mastercard eller som mobilbetalning.

3.

Logga in på exhibition

Du får ett lösenord i ditt e-postmeddelande med vilket du kan logga in på utställningen. Ange den på inloggningssidan så kommer du att njuta av exhibition!

News

Ny utställningsleverantör - Finlands datormuseum

Museon toiminnasta vastaa Suomen Tietojen­käsitte­lymuseo­yhdistys ry, joka mm. kerää ja tallentaa tietojen­käsittelyyn liittyviä laitteita.

Museon koneet ovat Suomen tietotekniikan historian alkuvuosilta aina 1990-luvulle. Kokoelma on tunnustettu ja merkittävä, sieltä löytyy useita koneita, joita ei ole missään muualla Suomessa!

Suomen tietokone­museo on ainoa laatuaan, jossa voit tutustua laajasti vanhaan tietotekniikkaan Suomessa. Teemme yhteistyötä Keski-Suomen museon ja Tekniikan museon kanssa. Museota pyöritetään vapaaehtois­työntekijöiden voimin, jos olet kiinnostunut vanhoista tietokoneista, tervetuloa tutustumaan ja mahdollisesti mukaan toimintaan. Jaamme mielellään tietojamme, eikä aina tarvitse olla läsnä museolla.

Tutustu Suomen tietokonemuseoon

Tätä palvelua olette odottaneet!

Museoille ja näyttelyille ei enää riitä kiinteä sijainti vaan yleisön saavuttamiseen tarvitaan vahva läsnäolo verkossa. Tähän päivään saakka näyttelyiden vieminen verkkoon edustavasti on ollut vaivalloista ja kallista. Näyttelyt ovat olleet hajallaan omilla verkkosivuilla, joten niiden löytäminen on ollut hankalaa. Myöskään tuloja ei ole pystytty saamaan verkkoläsnäololla vaan kaikki on tuoneet lisäkustannuksia ja valtavasti työtä.

Kupoli muuttaa kaiken tämän ja kokoaa näyttelyt yhden sivun alle kategorioittain helposti löydettäväksi. Kun olet käynyt yhdessä näyttelyssä, haluat kokea toisen. Palveluun liittyminen on helppoa. Kun olemme tehneet sopimuksen tullaan museo tai näyttely kuvaamaan ja se viedään verkkoon. Palveluun sisältyy maksumuuri joten halutessa lipulle voidaan määrittää hinta, joka toimii kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Lisäksi 2021 syksyllä tulemme myymään oppilaitos- ja tutkijalisenssejä jotka edelleen nostavat kävijämääriä ja tuovat opettajille mahdollisuuden käyttää näyttelyiden sisältöä omassa opetuksessaan. Museon tai näyttelyn ei tarvitse huolehtia tekniikasta tai kuvaamisesta, koska kaikki hoituu osana palvelua.

Ja se itse kokemus. Kupoli käyttää alustana visuaalisesti parhaaksi todettua virtuaalitekniikkaa joka tarjoaa täysin kolmiulotteisen ja realistisen käynnin näyttelyssä kymmenien senttien tarkkuudella. Virtuaalinen kokemus on vain osa kokemusta. Suurimman kokemuksen kävijä saa, kun yhdistää virtuaalisen käynnin ja sen oikean käynnin paikan päällä. Tavoitteemme on siis myös tukea museoita ja näyttelyitä saamaan lisää kävijöitä paikan päällä.

Etusivulle

Några frågor?

Finns det något kvar att tänka på? Vill du köpa biljetter till en större grupp? Skulle du vara intresserad av att erbjuda din egen utställning?