Kupoli brings exhibitions to where you are!

You can tour the Kupoli in virtual exhibitions regardless of time and place, alone or together.

There is no guide for the tour, but the interactive factsheets tell and teach in text or video format.

Do you already have a ticket?

Enter your ticket code and you will be able to enjoy the exhibition.

What is a Kupoli?

The Kupoli brings museums to where you are! You can tour exhibitions regardless of time and place, alone or together.

There is no guide for the tour, but the interactive factsheets tell and teach in text or video format.

How does it work?


1.

Choose an exhibition

You can view exhibitions in a list, or search for them by provider or topic tags.

2.

Buy a ticket

You can pay with Finnish online banking, Visa or Mastercard cards or as a mobile payment.

3.

Log in to the exhibition

You will receive a password in your e-mail with which you can log in to the exhibition. Enter it on the login page and you will be able to enjoy the exhibition!

News

New exhibition provider - Finnish Computer Museum

Museon toiminnasta vastaa Suomen Tietojen­käsitte­lymuseo­yhdistys ry, joka mm. kerää ja tallentaa tietojen­käsittelyyn liittyviä laitteita.

Museon koneet ovat Suomen tietotekniikan historian alkuvuosilta aina 1990-luvulle. Kokoelma on tunnustettu ja merkittävä, sieltä löytyy useita koneita, joita ei ole missään muualla Suomessa!

Suomen tietokone­museo on ainoa laatuaan, jossa voit tutustua laajasti vanhaan tietotekniikkaan Suomessa. Teemme yhteistyötä Keski-Suomen museon ja Tekniikan museon kanssa. Museota pyöritetään vapaaehtois­työntekijöiden voimin, jos olet kiinnostunut vanhoista tietokoneista, tervetuloa tutustumaan ja mahdollisesti mukaan toimintaan. Jaamme mielellään tietojamme, eikä aina tarvitse olla läsnä museolla.

Tutustu Suomen tietokonemuseoon

Tätä palvelua olette odottaneet!

Museoille ja näyttelyille ei enää riitä kiinteä sijainti vaan yleisön saavuttamiseen tarvitaan vahva läsnäolo verkossa. Tähän päivään saakka näyttelyiden vieminen verkkoon edustavasti on ollut vaivalloista ja kallista. Näyttelyt ovat olleet hajallaan omilla verkkosivuilla, joten niiden löytäminen on ollut hankalaa. Myöskään tuloja ei ole pystytty saamaan verkkoläsnäololla vaan kaikki on tuoneet lisäkustannuksia ja valtavasti työtä.

Kupoli muuttaa kaiken tämän ja kokoaa näyttelyt yhden sivun alle kategorioittain helposti löydettäväksi. Kun olet käynyt yhdessä näyttelyssä, haluat kokea toisen. Palveluun liittyminen on helppoa. Kun olemme tehneet sopimuksen tullaan museo tai näyttely kuvaamaan ja se viedään verkkoon. Palveluun sisältyy maksumuuri joten halutessa lipulle voidaan määrittää hinta, joka toimii kaikilla yleisimmillä maksutavoilla. Lisäksi 2021 syksyllä tulemme myymään oppilaitos- ja tutkijalisenssejä jotka edelleen nostavat kävijämääriä ja tuovat opettajille mahdollisuuden käyttää näyttelyiden sisältöä omassa opetuksessaan. Museon tai näyttelyn ei tarvitse huolehtia tekniikasta tai kuvaamisesta, koska kaikki hoituu osana palvelua.

Ja se itse kokemus. Kupoli käyttää alustana visuaalisesti parhaaksi todettua virtuaalitekniikkaa joka tarjoaa täysin kolmiulotteisen ja realistisen käynnin näyttelyssä kymmenien senttien tarkkuudella. Virtuaalinen kokemus on vain osa kokemusta. Suurimman kokemuksen kävijä saa, kun yhdistää virtuaalisen käynnin ja sen oikean käynnin paikan päällä. Tavoitteemme on siis myös tukea museoita ja näyttelyitä saamaan lisää kävijöitä paikan päällä.

Etusivulle

Any questions?

Is there anything left to think about? Want to buy tickets for a larger group? Would you be interested in bringing your own exhibition on offer?